Tilbakemeldinger fra pasienter

Hei Ole Jørgen.

Nettopp ferdig hos øyenlegen😂. Det finns ingen antydning til AMD hos meg lenger! TUUUUUUSEN takk for helbredelsen!!!!! Digger deg!!!!!

Mvh Hannah Aaraas

Jeg har diagnosen våt AMD. Før jeg begynte med akupunktur hos Erik
Vinje Olbjørn ble synet gradvis dårligere. Etter behandling hos Erik og
jevnlig oppfølging ca hver 2-3 mnd, har synet stabilisert seg og også blitt
noe bedre.
Wenche Sandal,
Jeg er en kvinne, som i en alder av 49 år ble rammet av AMD på mitt ene øye.  P.g.a. for sen diagnose, mistet jeg i praksis synet på dette øyet.
10 år senere fikk jeg dessverre diagnosen tørr AMD på mitt andre øye.  Jeg ble selvsagt fortvilet, da jeg var i full jobb, skulle bli bestemor for første gang, og er svært glad i å lese og å fotografere.  Øyelegen ba meg om å forberede meg på å bli synshemmet, og henviste meg til hjelpemiddelsentralen for å ta i bruk synshjelpemidler.
Halvannen uke etter denne siste diagnosen begynte jeg i akupunkturbehandling hos Ole Jørgen Frydenlund ved St. Olaveye .  Nå - ca. 3 måneder senere - har jeg fått livet mitt tilbake, slik jeg kjenner det.  Før behandlingen begynte, strevde jeg med å klare dataskjermarbeid, og klarte f.eks. ikke å lese tallene på nettbankbrikken.  En fersk synstest ved sykehusets øyeavdeling viser nå at synsevnen ikke er blitt svekket (snarere tvertimot!), og som et eksempel kan jeg nå uten problemer lese stemplene i sølv-/gullsmykker uten forstørrelsesglass.  Å fungere i jobben og å ta del i hobbyene mine, kan jeg gjøre på lik linje som før, til min store glede.
Akupunktørene er nøye med å gi realistisk informasjon.  De presiserer at AMD-diagnosen ikke vil forsvinne, og det er fortsatt viktig at pasientene fortsetter med kontroller hos øyelege/optiker.  Men som pasienter har vi gjennom akupunkturbehandlingen et berettiget håp om å få stabilisert sykdommen, eller få en forsinket utvikling.
Jeg føler stor takknemlighet for å ha fått synsevnen min tilbake, og kan ut fra min erfaring anbefale akupunkturbehandling for tørr AMD på det varmeste.
Hilde Skjulestad,

Jeg fikk diagnosen AMD – tørr type sommeren 2014. Sykdommen ble oppdaget i et tidlig stadium, takket være en dyktig optiker som henviste meg videre til øyenlege. Diagnosen ble fastsatt, og på mitt spørsmål om hva jeg kunne gjøre, fikk jeg følgende svar: «Vi får håpe sykdommen ikke har en rask progresjon, spis blåbær. Kom jevnlig til kontroll slik at vi kan se om den har utviklet seg til den våte varianten av AMD, da har vi behandling.» Ble så dyttet vennlig ut døren, neste kunde inn.

 

Heldigvis har jeg en fastlege med andre holdninger, han anbefalte meg å gå inn på nettet. Han var kjent med at AMD ble behandlet med akupunkturbehandling i Danmark. På Google fant jeg 3 behandlere i Norge, alle med grundig utdannelse i Kina. Jeg valgte den som var geografisk nærmest meg, Ole Jørgen Frydenlund. Jeg fikk time og kom raskt i gang med behandling.

 

På dette tidspunktet var jeg sykmeldt fra min inspektørstilling. Jeg mestret mange av mine arbeidsoppgaver dårlig og ble veldig sliten av å prøve. Valgte derfor å sykmelde meg bl.a. for å kunne konsentrere meg om å finne ut av hvordan jeg skulle organisere livet videre. Som ivrig bunadssyerske var det mange planer som måtte endres, både privat og i jobb. En uføretrygd så ut til å være et naturlig valg, en tanke jeg etter ca. 2 år med behandling ikke lenger tenker. Jeg er nå tilbake i 100 % stilling som inspektør og klarer fortsatt å kose meg med et håndarbeid. Behandlingen har redusert noen av utfordringene men ikke alle. Det er fortsatt enkelte oppgaver som er og vil være umulig men sykdommen er stabil og jeg er ikke lenger bekymret for hvordan jeg skal mestre framtiden.

Karen Dynna,