Regnbuehinnebetennelse

Regnbuehinnebetennelse  (Iridocyklitt)

Betennelse i regnbuehinnen er en akutt tilstand som krever behandling umiddelbart. Symptomer som smerter, nedsatt syn, røde øyne, økt tårevæske og lysskyhet.

Denne betennelsen skyldes ikke bakterier eller virus, men oppstår som en følge av immunologiske forhold som for eksempel reumatisme.
De som får betennelse i regnbuehinnen har gjerne en underliggende sykdom som leddgikt, becktrev eller tuberkulose.

Regnbuehinnebetennelseregnbuehinne betennelse

Akupunktur kan være med på å redusere smertene vesentlig og hjelpe kroppen til å redusere betennelsen. Akupunktur kan gjerne kombineres med behandlingen som blir gitt av øyelegen.

Bestill time
 • Regnbuehinnebetennelse symptomer
  Betennelse i regnbuehinnen eller også kaldt iridocyklitt, er en tilstand som debuterer akutt og som medfører ubehag og smerter, nedsatt syn, rødt øye, tåreflod, lysskyhet. Tilstanden krever rask behandling. Akupunktur kan være til god hjelp.
 • Regnbuehinnebetennelse og stress
  Stress kan være en betydelig trigger. Dette er ikke en betennelse som dannes av bakterier eller virus, men er del av andre sykdommer som Bechtrew, leddgikt eller tuberkulose.
 • Regnbuehinnebetennelsens varighet
  Varigheten avhenger av når man får startet behandlingen. Akupunktur og kinesisk urtemedisin gir erfaringsmessig gode resultater.
 • Regnbuehinnebetennelse og trening
  Trening går helt fint, men trolig vil man ikke synes noe om det pga smerter og annet ubehag man har.
 • Er regnbuehinnebetennelse smittsomt?
  Nei, betennelse i regnbuehinnen er ikke smittsomt.

Les mer om behandling

Relaterte emner: Øyesykdommer og Grønn Stær