Osteopati

Osteopati og Øye Lidelser

Som kraniell osteopat jobber vi med hele kraniet og kan derfor også ha en positiv påvirkning på forskjellige øyne lidelser.

Vi er trent til og kjenne en subtil og rytmisk forandring i formene som kommer frem i kroppen. Dette kalles “involuntary motion” eller ufrivillige bevegelser, dvs en bevegelse som er der fra vi var fostre. Kraniet er satt sammen av 26 ben som er veldig nøysomme satt sammen med små ledd. Under denne rytmiske form forandringen skifter kraniet fasong får og kunne imøtekomme den ufrivillige bevegelsen som skjer med kraniet og hjernen. Denne rytmen er ikke bare i kraniet men i hele kroppen, og er en vesentlig del av vår kropps evne til og holde seg frisk og restituere seg etter skader eller påkjenninger. All påvirkning av kroppen kan blokkere eller redusere denne rytmen. Dette kan lede til et vidt spekter av varierte problemer både i hode og resten av kroppen.Ved og kommunisere med denne “involuntary motion” i de forskjellige vevene i kroppen kan en osteopat kjenne om kroppen er i optimal helse eller om det er noen som forhindrer denne rytmiske bevegelsen i og komme til i hele kroppen.

Øyehulen (bena som sitter rundt øyet eplet) er satt sammen av 7 av kraniet ben og for at drenasjen fra øye skal fungere på best mulig måte må alle disse bena kunne bevege seg sammen. Når dette fungere som det skal så blir det en veldig god vaskulær utveksling som gir næring til alle strukturen som har med øyet og gjøre. På disse bena sitter også feste til de 12 musklene som gjør at vi kan bevege øye eple.

orbit

Øye er en forlengelse av hjernen. Membranen som sitter rundt nervesystemet sitter også rundt den optiske nerven og blandes med sklera i øye. Som i resten av kroppen kan det sitte mye spenninger og stress her som kan ha en stor påvirkning på funksjonen av øyet og strukturene rundt. Press på de involverte nervene i syns banene kan påvirke evnen til å se på riktig måte. Det kan også oppstå koordinasjons problemer får øynene hvis det et svakt press på de områdene av hjernen som kontrollerer øyemusklene. Hodepine og traumer til kraniet vil innvirkning på kraniet bena og membranene som kan ha en direkte effekt på synsnerven og øyeeplet.

Effekter av behandling

Prinsippene bak osteopati er å gjenopprette balansen i kroppen. En god helse er ikke bare fravær av sykdom eller smerte, det er en tilstand av balanse og harmoni mellom kropp og sinn. Så ved og gjenopprette balansen i og rundt øynene vil det være med på og redusere den fysiske belastningen på hodet, nakke, skuldre, rygg og faktisk hele kroppen. Så gjennom osteopatisk behandling vil dette bidra til å løse kroniske spenninger i kroppen.


maria-sonberg-2MARIA SONBERG

Kraniell Osteopat DO, MSCCO, BSc (Hons) Ost, PGDip Animal Ost, BSc Physio

Maria er opprinnelig utdannet i England på European School of Osteopathy, med en Bachelor of Science Honours Degree i osteopati. Hun jobbet da som osteopat på en rekke klinikker i England, før hun startet sin egen klinikk (Clapham Osteopathic Practice) med sin partner i London.

Etter studiet gjennomførte Maria åtte år med videreutdanning i kraniell, biodynamisk, pediatrisk og obstetrisk osteopati i England, Sveits og Amerika.

Maria har spesialisert seg på behandling av barn, nyfødte, gravide (svangerskap og postpartum) og personer med kompliserte kroniske lidelser. Hun behandler også pasienter med fordøyelsesproblemer, idrettsskader, hodepine og stressrelaterte problemer. Måten Sonberg jobber på innebærer en subtil, men effektiv behandling av kroppen som en helhet. Målet er å komme til kjernen av problemet.

Maria har en tidligere utdanning i fysioterapi fra Fontys Hogenscholen i Eindhoven i Nederland. Hun har også en Postgraduate Diploma i dyreosteopati, og spesialiserer seg på behandling av hunder, katter og hester.

Maria har publisert en artikkel i The British Journal of Osteopathic Medicine og i Tyske Osteopathische Medizin: "Can osteopathy help women with a history of hypothyroidism and musculoskeletal complaints?"

Hun er internasjonal assistent ved European School of Osteopathy og medlem av Sutherland Cranial College of Osteopathy. Hun er registrert i General Osteopathic Council i Storbritannia, og er medlem av British Osteopathic Association og Norsk Osteopatforbund.