Dagrapport fra pasientreisen i Beijing, Kina

Her går dagene i full fart! Pasientene begynner hver dag behandling kl 08.00 om morgenen, så vi er heldige som bor så kort avstand fra Eye Hospital.

Etter lunsj er det en kort pause før siste behandlingen om dagen som er akupunktur. De norske pasientene har egen sykepleier og blir godt tatt vare på gjennom hele dagen. I går hadde vi ett veldig spennende møte med ledelsen på sykehuset om vår samarbeidsavtale og mye spennende er på gang! I morgen skal vi igjen ha et eget møte med prof Lina Liang om vårt forskningsprosjekt på AMD sammen med John Boel i Danmark.

IMG_4360 IMG_4364

Ellers så går det med mye tid sammen journalistene fra TV Helse som gjør en fantastisk jobb med filming, interjuer og
planlegging av filmreportasjen de ska lage om behandlingstilbudet på Eye Hospital og om vår hverdag her med norske pasienter.

I dag har vi også vært på Guan An Men hospital for omvisning, filming og interjuer av Prof. Jie og hans kolleger som er ledere på den største kreftavdelingen i Beijing. Utrolig spennende for oss å få ta del i og se en ganske annen måte å forstå og behandle kreftpasienter på.

Fra urteapoteklageret!

Fra urteapoteklageret!

Fra urteapoteket.

Fra urteapoteket.

Fra urteapoteket på kreftsykehuset. Her omsettes det 3 tonn urter pr dag!!

Fra urteapoteket på kreftsykehuset.
Her omsettes det 3 tonn urter pr dag!!

Vi kan bare håpe på at med tiden ville denne behandlingen bli mer akseptert hjemme også? Men det er i hvertfall veldig lovende å se at dette sykehuset har knyttet nære avtaler med ledende onkologi avdelinger i mange land fra vesten også bla ved flere store sykehus og universiteter i USA.

I kveld blir dagen som vanlig avsluttet med ett fantastisk herlig kinesisk måltid i fellesskap og shopping på silkemarkedet.

Hilsen Erik og Ole Jørgen

Comments are closed.