AMD

Sliter du med øyesykdommen AMD?

Akupunkturbehandling brukes effektivt mot en rekke ulike øyelidelser, eksempelvis mot AMD (aldersrelatert maculadegenerasjon). Det finnes to typer AMD, våt og tørr - og akupunktur kan brukes for begge typer.

Ved AMD oppstår det drusen (opphopning av kalsium og kolestrol) på netthinnen som gir nedsatt sirkulasjon i cellene.

Forskning på akupunktur viser at akupunktur-stimulans påvirker blodsirkulajonen vesentlig. Ved økt blodsirkulasjon i øynene vil man bedre næringsvilkårene for cellene slik at de ikke brytes ned og dør. Akupunktur kan hjelpe det syke cellene i øynene, men kan ikke få de cellene som er døde til å komme til live.

akupunktur-amdamd-oyebehandlingmakuladegenerasjon

Gjennom de siste årene har vi opparbeidet oss en helt unik erfaring ved behandling av en rekke øyelidelser med akupunktur. Både gjennom egen praksis i Norge, men også via hospitering på øyesykehus i Kina - og naturligvis en rekke kurs, seminarer og studier.

Det er viktig for oss å presisere at vi ikke er øyeleger. Vi stiller ikke medisinske diagnoser og vi ønsker at alle våre pasienter er utredet hos øyelege eller optiker før de kommer til oss og til akupunkturbehandling.

AMD - Våt og tørr AMD - behandles med akupunktur

 • Våt AMD / behandling
  Ved den våte typen kan man motta konvensjonell behandling hos øyelegen og som gir sprøyter i øyet en gang per måned. Det finnes ingen behandling for den tørre. Men vi erfarer at kombinasjonen akupunktur og kinesisk urtemedisin fungerer svært bra.
 • Våt AMD / symptomer
  Vanskelig å lese bøker. Man opplever vanskeligheter med å gjenkjenne ansikter på gaten, bildet blir fordreid, rette linjer får sving på seg og sliten i øyne.
 • Forkalkning i øyet
  A.M.D eller Maculadegenerasjon.
 • Macula hull
  Maculahull er et lite hull i skarpsynsdelen av netthinnen. Det gir tåkesyn, lesevansker og kan oppleves som en blind flekk midt i synsfeltet.
 • Macula degenerasjon og vitaminer
  Areds 1 og Areds 2, som er 2 store internasjonale studier på vitaminer og mineraler og A.M.D. De viser hvor viktig det er med kost og tilskudd for øyne.
 • Macula degenerasjon-test
  Hos øyeleger og optikere bruker man amstler test, oct scanning og man tar bilder av netthinnen for å se om man finner hevelser i netthinnen.

 

Bestill time

Les mer om våt behandling.

Relaterte emner: Makuladegenerasjon