Akupunktur og Øyebehandling

Akupunktur og øyelidelser

Akupunkturbehandling kan være med på å lindre en rekke ulike øyelidelser. Eksempler på øyesykdommer er AMD, (aldersrelatert maculadegenerasjon), tørre øyne, retina pigmentosa, optisk synsdystrofi og glaukom. Mange andre plager og lidelser knyttet til syn og øyne kan også oppleve å få lindring ved akupunkturbehandling.

Øyebehandling på St. Olav Eye Clinic

St. Olav Eye Clinic tilbyr høyt kvalifiserte akupunktører som har mange års erfaring og omfattende medisinsk utdanningsbakgrunn. På klinikken finner du moderne fasiliteter i hjertet av Tønsberg by. Enkel adkomst med bil, tog, buss og fly.

Prøve akupunktur? Bestill time i dag!

Bestill time, send oss spørsmål eller kontakt oss for en helt uforplikende akupunktur-prat. Ring Ole Jørgen på 95 77 14 78 eller Erik på 48 10 93 28

Du kan også sende epost til: post @ stolaveye.no så svarer vi deg raskt tilbake.
Skriv gjerne ditt telefonnummer, så ringer vi også tilbake om du ønsker det.

Klikk her for timebestilling


Hvordan foregår en akupunkturbehandling av øyelidelser?

Gjennom de siste årene har vi på St. Olav Eye Clinic opparbeidet oss en helt unik erfaring rundt det å behandle en rekke øyelidelser med akupunktur og urter - både gjennom egen praksis i Norge, men også via hospitering på øyesykehus i Kina - samt en rekke kurs, seminarer og studier.

Det er svært viktig for oss å presisere at vi ikke er øyeleger. Vi stiller ikke medisinske diagnoser og vi ønsker at alle våre pasienter skal være utredet hos øyelege eller optiker før de kommer til oss og til akupunkturbehandling.

For mange av de kroniske øyelidelsene, trenger man i startfasen en intensiv behandling. Rundt 14 dager (10 virkedager) med 2 behandlinger hver dag.

Dette vil naturligvis variere av forskjellig årsaker som sykdomsbilde, personlige og spesielle behov, geografisk tilhørighet og økonomi. Man mottar en behandling som varer i 45-60 min før det legges inn en pause. Så starter del to av behandlingen som varer i tilsvarende 45-60 min.

På en rekke øyelidelser tilbyr vi tilleggsbehandling som støtter opp under hovedbehandlingen. Dette kan være ernæringsanalyse og rådgivning, massasje, korrigering av nakke og rygg m.v. Men også ulike øyeøvelser er viktig for å trene muskulaturen i og rundt øynene.

Før man starter en behandling gjør vi en konkret vurdering for hvert enkelt tilfelle og kartlegger behov og spesielle hensyn. Alt dette gjøres i fellesskap; pasient og behandler.

Vi bruker forskjellig akupunkturteknikker bygget på lange tradisjoner, men satt sammen i moderne rammer og et oppdatert integrert fundament.

Vi får behandlingsinnspill fra vårt samarbeidende øyesykehus i Kina, Eye Hospital i Beijing, samt behandlingsmetoder fra Dr. Tan, master Tung og systemet AcuNova som er utviklet av den kjente danske akupunktøren John Boel.akupunkturbehandlingakupunkturbehandlingacupuncture

Akupunktur og bivirkninger

Det forekommer svært få bivirkninger ved akupunkturbehandling. Det mest vanlige kan eventuelt være små blåmerker eller litt trøtt. Svært sjelden, men det kan forekomme noe svimmelhet og eventuelt kvalme.

Akupunktur og slanking - vektreduksjon

Akupunktur kan kombineres med slanking. Akupunktur kan særlig påvirke sultfølelsen. Den kan redusere stress og ta bort fokus på mat. Det er også viktig å gjøre andre intervensjoner som fokus på hva man spiser, når man spiser osv. Fysisk aktivitet er også viktig for helheten.

Akupunktur og graviditet - fertilitet

I kina er det vanlig at akupunktur kan hjelpe par med å bli gravid, men også hjelpe enslige som er i prosess med IVF-behandling. Akupunktur er også populært for å øke blodsirkulasjon og reduserer stress.

Når man har blitt gravid, kan man prøve akupunktur for svangerskapskvalme. Man bruker ofte akupunktur for å styrke immunforsvaret. Hvis man eksempelvis får urinveisinfeksjon og man ikke ønsker å bruke antibiotika.

Akupunkturnåler

Akupunkturnålene er veldig tynne. Nesten like tynne som et hårstrå. De er svært skarpe for å lettere trenge gjennom huden. Det aller fleste nålene er laget av stål og produseres i hovedsak i Kina. Noen nåler er også belagt med silikon for ytterligere gjøre behandlingen minst mulig merkbar for pasienten.

Medisinsk akupunkturbehandling

Medisinsk akupunkturbehandling er egentlig bare en terminologi for oss i vesten og Europa. Når leger og annet helsepersonell skal bruke akupunktur i sin behandling på legekontoret og/eller på sykehuset, som mange gjør, ønsker de å legge til en medisinsk benevnelse rundt sin stilling og behandlingen med akupunktur.

Akupunkturutdanning - utdannelse som akupunktør

I Norge finnes det idag en bachelorutdannelse som Akupunktør. Den får du på Campus Christiania og er en 3 årig høyskoleutdannelse. De som er medlem av Norsk akupunktur-forening, "Akupunkturforeningen", har en solid utdannelse med bred erfaring i tillegg.  Man kan også reise til Kina, USA, UK eller Australia for å ta denne utdannelsen. Det arbeides nå også i Norge med å få godkjent mastergraden. Det finnes seks personer i Norge som har doktorgrad i akupunktur.

Akupunkturforeningen

Akupunkturforeningenhar opp mot 700 medlemmer. Leder er Magnhild Bugge. Erik Vinje Olbjørn og Ole Jørgen Frydenlund er medlemmer. Akupunkturforeningen arbeider for at akupunktører skal få statlig helseautorisasjon. Foreningen arbeider for høy faglig kvalitet og ønsker å la akupunktørene bli en naturlig del av det Norske helsevesenet.

Akupunkturbehandling og allergi

Akupunktur brukes veldig mye mot allergi. Akupunktur er sagt å faktisk fungere bedre enn antihistaminer. Akupunkturbehandling kan brukes både akutt og forebyggende og gjerne sammen med øvrig konvensjonell behandling.

Klikk her for timebestilling

Tørre Øyne
Øyebehandling