Øyesykdommer

Plages du med øyesykdom?

Netthinneløsning

Akupunktur kan brukes svært effetivt som behandling mot netthinneløsning, men det er viktig at man har vært til grundig undersøkelse hos øyelege først.  Akupunktur kan bedre blodgjennomstrømningen til øyet vesentlig, slik at vevet i netthinnen får tilført mer næring og gi bedre vilkår for netthinnen.

  • Øyesykdommer - symptomer
    Det kan oppstå mange symptomer. Smerter, tåke syn, tørre øyne, dobbelt syn, uklart blikk, farge forandringer, lysvar, lyssky, vanskelig å se i mørke, røde øyne.
  • Synsforstyrrelser
    Det kan være mange symptomer. Smerter, tåke syn, tørre øyne, dobbelt syn, uklart blikk, farge forandringer, lysvár, lyssky, vanskelig å se i mørke, røde øyne.
  • Retinitis pigmentosa
    Kikkertsyn, medfødt, gentisk. Kan behandles med akupunktur, men tar tid.

Diabetes retinopati

Det finnes ca. 200.000 nordmenn i dag med diabetes. Diabetes er en stoffskiftesykdom som skyldes mangel eller nedsatt insulinproduksjon.  Sykdommen fordeles på  25 %  som har det medfødt og resten kommer som følge av feil kosthold, overvekt, stress m.v.  - ulike livsstilsforhold.

Det som er viktig med diabetes er å holde blodsukkeret så stabilt som mulig og innen for normalområdet. Ved å gjøre det reduserer man risikoen for betennelsestilstander.

Akupunktur kan være til god hjelp med å balansere blodsukkeret. Akupunktur kan påvirke sirkulasjonen til øyet og netthinnen som igjen kan være med på å redusere betennelse og gi økt næring til cellene i øyet.

Øyebetennelse

Dette får man gjerne ved bakteriell infeksjon. Det er ofte barn som får dette. Det er også lett å få dette hvis man glemmer å vaske hender når man ex. bruker linser og bruker urene fingre. Det kan også ha grunn i nedsatt produksjon av tårevæske.

Øyesykdommer hos barn

Øyebetennelse, øyekatarr, Sarrgarats, nærsynthet, langsynthet, skjeling.

Øyesykdommer keratoconus

Sjelden øyesykdom, autoimmun tilstand. Svakt behandlingstilbud i Norge i dag. Akupunkur kan være til god hjelp, gjerne sammen med kinesiske urter.

Bestill time

Les mer om sykdommer

Relaterte emner: Regnbuehinnebetennelse og Grønn Stær