Makuladegenerasjon amd

Sliter du med makuladegenerasjon, AMD?

Akupunkturbehandling brukes effektivt mot en rekke ulike øyelidelser, eksempelvis mot aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD). Det finnes to typer våt og tørr og akupunktur kan brukes for begge typer.

Ved macula degenerasjon / AMD oppstår det drusen (opphopning av kalsium og kolesterol) på netthinnen som gir nedsatt sirkulasjon i cellene.

Forskning på akupunktur viser at akupunktur-stimulans påvirker blodsirkulasjonen vesentlig. Ved økt blodsirkulasjon i øynene vil man bedre næringsvilkårene for cellene slik at de ikke brytes ned og dør. Akupunktur kan hjelpe det syke cellene i øynene, men kan ikke få de cellene som er døde til å komme til live.

Gjennom de siste årene har vi på St. Olav Eye Clinic opparbeidet oss unik erfaring med en rekke øyelidelser både gjennom egen praksis i Norge, men også via hospitering på ulike øyesykehus i Kina - kombinert med en rekke kurs, seminarer og studier.

amdmakuladegenerasjon-oyebehandling-2akupunktur-oyebehandling-3

Det er viktig for oss å presisere at vi ikke er øyeleger. Vi stiller ikke medisinske diagnoser og vi ønsker at alle våre pasienter er utredet hos øyelege eller optiker før de kommer til oss og til akupunkturbehandling

 • Makuladegenerasjon symptomer
  Vanskelig å lese bøker. Man opplever vanskeligheter med å gjenkjenne ansikter på gaten, bildet blir fordreid, rette linjer får sving på seg og sliten i øyne.
 • Er makuladegenerasjon arvelig?
  Macula Degenerasjon er ikke arvelig. AMD blir påvirket av alder, kosthold og sollys.
 • Makuladegenerasjon og behandling
  Ved den våte typen kan man få sprøyter injisert i øyet en gang per måned.Det finnes ingen behandling for den tørre. Imidlertid, akupunktur og kinesisk urtemedisin viser seg erfaringsmessig å fungere svært bra.
 • Aldersrelatert makuladegenerasjon forskning
  Det gjøres en del forsking på dette innenfor stamcelle behandling. Det skal gjøres et studie på akupunktur mellom Eye Hospital Beijing  Kina og Juels Stern Institutt for UCLA i USA. Det finnes ikke mye forsking på akupunktur og AMD i dag.
Bestill time